Onze behandelingen

Energetische therapie

Energetische therapie is gericht op het in balans brengen van jou lichaam op de verschillende zijns niveau’s zoals het fysieke, emotionele en spirituele. Het dagelijks leven, wederkerende problemen en andere invloeden van binnen en buiten brengen je zijn in een vorm die je misschien niet wilt of bij je past. Dit zorgt voor een belasting en voel je je vermoeid, ben je minder gelukkig of lijdt aan andere vervelende kwalen en ziekten. Door de energetische therapie worden het lichaam weer in balans gebracht en creëer je een mogelijkheid voor jezelf om te voelen hoe het ook kan zijn; er komt ruimte in vastzittende denk en gedragspatronen, spanning in het lijf verminderd en je voelt je vrijer in het contact met anderen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij de behandeling wordt van je verwacht dat je plaats neem op een behandelbank. Loszittende kleren is aanbevolen; het gaat erom dat je je zelf de ruimte geeft om te ontspannen. De therapeut zal dan beginnen met het werk wat ongeveer een 30 tot 45 minuten beslaat. Vanuit de traditie wordt voorgeschreven dat de therapeut je niet aanraakt; ten tijde van de ontwikkeling van deze vorm van therapie was het aanraken van een ander niet gepast, laat staan aanraking tussen de verschillende seksen. Hierdoor waarborgt de therapie ook verwarring die kan ontstaan uit fysieke aanraking; de ervaring die je hebt op de bank zijn geheel de jouwe. Belangrijk om te weten is dat iedere behandeling afhankelijk is van wat jij en je lijf opdat moment nodig hebben; je bewuste “ik” of de therapeut heeft daar geen rol in. Dat klinkt misschien gek, het is echter een sterke wijze waarop jou lichaam en al dat waar je niet bewust van bent tot uitdrukking kan komen. Aan het einde van de sessie is er een moment voor het delen van je ervaring; echter zal de therapeut niet interpreteren, dat is voor jezelf.

Voor wie zijn deze behandelingen?

Daar de behandeling zich niet richt op een bepaalde ziekte of klacht is het beschikbaar voor iedereen. Er zijn wel enkele contra-indicaties zoals zwangerschap, psychotische symptomen en problemen in de waarheidstoetsing. De therapeut verwacht dat cliënten zelf ernstige problematiek ter sprake brengt tijdens de eerste sessie. Bespreken kan altijd!

Speciaal wil ik hier benoemen dat deze therapie ook geschikt is voor dieren van klein tot groot.