Paul van der Sterren

Paul van der Sterren

Ik heet Paul van der Sterren en ben in 1983 in Den Haag geboren. Op mijn twaalfde levensjaar begon ik waarneming in mijn handen te krijgen die ik niet kon plaatsen. Ondersteund door mijn peet-tante en haar man heb ik mijn talenten gedurende de daaropvolgende 20 jaar weten te ontwikkelen. Complementair aan het verscherpen van mijn sensitiviteit lag mijn passie voor de gevechtskunsten en zoals het gezegde gaat zal iedere beoefenaar ook moeten leren wat genezen betekent.

Gedurende mijn tienerjaren startte ik reeds met Tai Chi en besloot na het afronden van mijn middelbare school naar noordoost China te gaan. Hier bevond zich een Kung-Fu school waar les werd gegeven door authentieke ShaoLin monniken. Naast de fysieke aspecten van deze gevechtskunst kwam ik in aanraking met Qi gong, de energetische basis oefeningen die schuil gaan achter de indrukwekkende prestaties van deze mensen. Ook werkte ik hier verder aan Tai chi en meditatie.

Eenmaal terug in Nederland begon ik met de studie psychologie aan de universiteit Utrecht. In deze tijd werkte ik regelmatig samen met mijn begeleiders t.a.v. mijn sensitiviteit met als nieuwe dimensie het behandelen van mensen middels energetische en regressie therapieen. Ook volgde ik in deze periode een opleiding tot Energetisch Therapeut, echter na een jaar besloot ik te stoppen daar de lesstof niet aansloot bij mijn verwachtingen. Onderwijl ik deze opleiding volgende werkte ik samen met een lokale dierenarts om de energetische therapie toe te passen op dieren en runde ik een eenmanspraktijk voor EMDR.

Na mijn studie en enige jaren te hebben gewerkt in Nederland trok het reizen me weer aan en kreeg ik een functie aangeboden als dolfijn ondersteund therapeut in Curacao. Hier heb ik met veel plezier  met een klein groepje bijzondere dolfijnen gewerkt welke mijn sensitiviteit en bewustzijn van nieuwe dimensies deden voorzien. In deze periode ging ik jaarlijks naar Nieuw Zeeland om met mijn Tai Chi grootmeester en zijn vooraanstaande leerlingen te trainen. Ook gaf ik naast de dolfijntherapie voor het eerst zelfstandig energetische therapie waaronder aan een groep sceptische veteranen. Succes met hen gaf voor mij als therapeut de impuls om meer openheid op te zoeken.

Na drie jaar vertrok ik wederom op reis en bezocht Chiang Mai, Thailand voor het opbouwen van een werkrelatie met de olifanten therapie aldaar en bracht ik een half jaar door net buiten Ulaanbator, Mongolië om te leren werken met paarden. De paard ondersteunde therapie was dan ook een van mijn doelen bij terugkomst in Nederland. Tijdens mijn verblijf in Mongolië had ik een openbarende ervaring die mij verstevigde in de overtuiging om mijn vaardigheden als energetisch en regressie therapeut openbaar te maken.

Momenteel werk ik als psycholoog in de basis en specialistische GGZ, in de paard ondersteunde therapie en nu ook bij Praktijk Apeldoorn als energetische en regressie therapeut.

 

C.V.

Master Klinische Psychologie, Universiteit Utrecht

EMDR & NET practitioner

Dier ondersteunde therapie therapeut (dolfijn, olifant, paard, hond en kat)

Tai Chi Yang o.l.v grootmeester Wee Kee Jin